sobota 5. listopadu 2016

Co si přejeme koupit II.

Zdravíme všechny čtenáře!
Dnes tu máme rubriku co si přejeme koupit do budoucna (na Vánoce). :) Jak sami jistě víte, každý měsíc vychází desítky nových knih, který člověk musí mít, ale kde na všechny ty knihy brát peníze a čas. Tak jsme vybrali jen pár nejlepších knih co prostě musíme mít :)



M.
Ernest Cline - ARMADA

Sice jsem od autora Ernesta Clina nečetl ani Ready player one, ale už teď vím, že tato kniha určitě nemůže chybět v naší společné knihovně.

Jedinečný, geniální sci-fi thriller plný překvapení od autora kultovního románu Ready Player One. Zack Lightman tráví většinu času sněním. Život přece nemůže být tak nudný. Jednoho dne musí dojít k nějaké fantastické události, která naruší monotónnost Zackovy existence a vrhne ho do neuvěřitelného dobrodružství. Třeba by mohl zachraňovat zemi před útokem mimozemšťanů, jako to dělá den co den, noc co noc ve své nejoblíbenější videohře Armada. Ale hra je hra a realita je realita. Ta Zackova ho zatím posílá jako každé ráno do školy. Až na to, že toho dne přistane před okny té jejich létající talíř… jako vystřižený z Armady. Invaze vetřelců je skutečná. A Armada vlastně nebyla jen obyčejná hra. Tady a teď má Zack šanci stát se hrdinou. A taky pochopit konspirační teorie svého otce, kterého pokládal za šílence. 

Luca Di Fulvio - Dítě, které v noci našlo slunce

Kniha, kterou jsem objevil, až nedávno a ihned mě zaujala a už se těším, až si ji přečtu.

Raühnval, bohaté knížectví ve východních Alpách. Mladý Marcus tam vede privilegovaný život jako syn zdejšího lenního pána. Až do dne, kdy dojde ke strašlivému krveprolití, při kterém je vyvražděna celá jeho rodina i všichni ostatní obyvatelé hradu. Marcus přežije díky pomoci Eloisy, dcery porodní báby, a prostí vesničané ho přijmou mezi sebe. Vláda krutého nového knížete však způsobí, že v Marcusově nitru brzy začne zrát odvážný plán – chce bojovat za svobodný a spravedlivý život nejen pro sebe, ale i pro všechny ostatní nevolníky v knížectví. Při naplňování tohoto záměru se neustále střetává s nejtemnějšími stránkami lidské existence. Navíc hrozí, že přijde o to nejcennější, co má...

Raymond Khoury - Koncová hra

Kniha, která ještě nevyšla, ale už nyní se těším, až mě dorazí v rámci předprodeje.

Kdo chce odhalit černé praktiky tajných služeb, jako by sám nad sebou vynesl rozsudek smrti. Uznávaný vědec Ralph Padley umírá a ví, že už mu zbývá jen velmi málo času na to, aby světu vyjevil pravdu. Celé roky skrýval výsledky svého lékařského výzkumu, který byl zneužit k velmi špinavým účelům. Pokud Padley promluví, aby ulevil svému svědomí, budou mít oficiální místa vskutku co vysvětlovat. Ale mistři černých operací ze CIA dobře vědí, jak umlčet nepohodlné. A tentokrát pro to udělají naprosto všechno. Ví to i Padley, a tak začne hledat prostředníka, který by si troufl jít proti tajné službě. Volba padne na Seana Reillyho – jednak proto, že je agentem mocné FBI, jednak proto, že na věci bude mít osobní zájem: konečně bude moci zjistit, jak zemřel jeho otec. Reilly už dlouho pochybuje, že otec spáchal sebevraždu. A když se mu zároveň nabízí šance dostat se na stopu záhadnému agentu Corriganovi, s nímž má nevyřízené účty z minulosti, neváhá ani na vteřinu. Vrhne se do pátrání po člověku, který dvakrát tragicky zasáhl do jeho rodinného života, ale brzy se sám stává štvancem. Šedé eminence ze zákulisí tajných služeb chtějí, aby jejich činy zůstaly navždy skryty – a jestli je cenou za dosažení tohoto cíle život agenta Reillyho, pak ať Reilly zemře... a nejraději rukou nájemného vraha. 

P.

Sarah J. Maasová - Královna stínů

Zatím mám doma všechny vyšlé díly této úžasné série a moc se těším na další knihu.

Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje. 

Affinity Konar - Mischling

Kniha, která mě zaujala ihned po přečtení anotace!

Staša a Perla jsou sestry, dvojčata. Společně s matkou a dědečkem se v transportu dostanou do Osvětimi a dívky, které jsou si fyzicky k nerozeznání podobné, zaujmou nechvalně proslulého doktora Mengeleho, anděla smrti, který si v táboře vybudoval lidské zoo… Román je napsaný s nezvyklou lyrickou a psychologickou intenzitou, zajímavý je nejen tím, že o tomto tématu existuje téměř výlučně jen literatura faktu, ale hlavně tím, že příběh je vyprávěn očima mladých dívek. Bezpochyby patří k tomu nejsilnějšímu, co jsme dosud ve světové literatuře mohli k tomuto tématu číst.

3 komentáře:

  1. I já se chystám na Armadu, Ready Player One jsem četla, takže vím, že je na co se těšit :) Také Mischling vypadá na velmi kvalitní čtení, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mischling budu co nevidět číst, tak jsem moc zvědavá, jaká bude :)

    OdpovědětVymazat