neděle 31. července 2016

Minirezence | doporučení | tip | 2

Ahoj všichni knihomolové!
Dnes jsem se rozhodl, že navážu na minirecenzi 1 a vytvořím článek na knihu kterou jsem nedávno dočetl, ale nemyslím si, že by ta kniha stála za plnohodnotnou recenzi. Mnozí kdo čtou náš blog pravidelně již tuší o jakou knihu se asi jedná. 



Všude kolem černý les - Ruth Ware
Kniha jež je fenomén dnešních dní a všude na všech recenzních stránkách či na stránkách prodejce této knihy jsem četl chválu a to, že kniha určitě stojí za přečtení a každý ji doporučuje. Kniha měla mít silný příběh - thriller u jakého se budete bát. Pod anotací: ,, Někdo chystá svatbu, někdo vraždu'' jsem si tedy představoval, že to bude kniha u jaké se budu od začátku do konce bát. Bohužel po přečtení pár stránek jsem se u knihy strašně nudil a musel jsem se každý den přemlouvat abych četl dál. Vrah z knihy, která měla být thriller a ne detektivka, je známý již kolem poloviny knihy.

Co mě na knize zaujalo: Abych nepsal jen samé negativní věci k této knize, tak musím uznat, že samotná myšlenka knihy byla dokonalá. Skleněný dům kdesi na anglickém venkově ukrytý hluboko v lese ze kterého není  úniku. Retrospektivní typ děje kdy se hlavní hrdinka Leonora ocitá v nemocnici a postupně si vzpomíná co se vlastně stalo.

Závěrečné shrnutí: Myslím si, že mě kniha nebavila také hlavně z důvodu, že jsem četl několik detektivek od mnohem úspěšnějších autorů, které byly daleko více promyšlené. A druhá věc je taková, že to bylo napsané ženou pro ženy...

Hodnocení:
50%

Jak bavila tato kniha vás? Plánujete ji čít?
Váš M.

2 komentáře:

  1. Mně se kniha moc líbila. Je pravda, že anotace by mohla být trošku poupravena, spíš než o nějakou akci a vyvolání strachu jde o psychologii postav.

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední dobou jsem měla stále větší chuť se do knihy pustit, ale teď mě docela přešla.

    OdpovědětVymazat