neděle 23. dubna 2017

Přečteno Leden 2017

Zdravíme všechny Knižníky!

Sice trochu později, ale přeci jen tu máme naše oblíbené přečteno, nyní za měsíc Leden!
Celkově jsme za tento měsíc přečetli 6 knih. M přečetl 3 a P také 3.
Pojďme se nato společně mrknout!
M:

Psycho: Sanatorium - C. Williamson
Kniha na kterou jsem se ohromě těšil, ihned od doby co jsem se dozvěděl o tom, že má být vydána. Po přečtení několika stran mě ale zklamala. Námět byl úžasný a děj ubíhal, ale co mě opravdu moc vadilo byly dlouhé popisy místností a fungování samotného sanatoria a hlavní myšlenka se v knize ztrácela. Nicméně, kniha za přečtení určitě stojí místy to je opravdu psycho!


Hodnocení: 3/5


Pentagram - Jo Nesbo
Další kniha od mého oblíbeného autora. Tentokrát děj knihy zabíhal i do České republiky, přesněji řečeno do Prahy, což se mi opravdu líbilo. Vykreslení pražských ulic a propojenost zločinu z Norska až k nám. Kniha měla zase úžasnou myšlenku, děj ubíhal, byl jsem do něj úplně ponořen a opět mě kniha velmi nadchnula. Co k tomu dodat - prostě klasický Nesbo.

Hodnocení: 5/5

Stalker - Lars Kepler
Od této spisovatelské dvojice čtu knihy velice rád a to proto, že jsou v knize krátké kapitoly, děj je svižný, záživný. Na tuto knihu jsem se těšil hlavně díky svému názvu. Osobně jsem si myslel, že celá kniha bude inspirována stalkingem, bohužel to nebylo to hlavní v této knize i když prvky stalkingu se tam objevovaly. Kniha mě velice babila, sice vyšetřovatel Jo Linna někdy až trochu nemožně řešil případ, ale ani to mě nevadí. Detektivka to byla skvělá!

Hodnocení: 5/5


P:
Muž jménem Ove - F. Backman
Tuto knihu již kdysi četl M a na jeho doporučení jsem si ji přečetla taky a rozhodně jsem nelitovala. Kniha byla úžasně vtipná a záživná. S knihou, jejíž děj vás doslova pohltí, strávíte nejeden zábavný večer plný zvratů a podivuhodných zážitků. Jediné co mě na knize vadilo bylo, že ji předemnou četl jako první M a pořád chtěl prozrazovat co se stane, ale nakonec jsem ji přečetla dříve než se mu to povedlo mi to vyzradit.


Hodnocení: 5/5


Poselství růží - L. Meacham
Krásná dojemná rodinná sága. Příběhy Mary a Percyho jsem si úžívala a doslova jsem je hltala. Příběh Rachel už mě tolik nenadchl a místy mě i nudil. Nicméně knihu určitě doporučuji, a i já po přečtení tohoto žánru si určitě přečtu knihu s podobnou tématikou znovu. Je to krásné čtení.

Hodnocení: 4/5



Dívka, která si říkala Tuestady - S. Williams
Opět kniha, kterou jsem četla po M. A zase chvílemi ten samý problém a to bylo to, že se mě M pořád ptal zda už tam bylo tohle a tamto. Nicméně kniha se mi líbila, ale bylo poznat, že to byla autorova prvotina, myšlenka i děj byly dobré, ale něco tomu ještě přeci jen chybělo. Tuesday pro mě byla velkou hrdinkou. Moc se mi líbili krátké kapitoly a styl autorova psaní. Mohlo to být více strašidelnější, potenciál to k tomu mělo.


Hodnocení: 4/5

1 komentář:

  1. Psycho jsem taky četla a rovněž jsem byla zklamaná, originál je prostě jenom jeden.
    No a muže jménem Ove jsem četla loni a dostal mě, moc se mi líbil. Jelikož jsem si letos dokoupila i zbývající autorovy knihy, tak ještě před jejich přečtením mám v plánu znovu přečíst milovaného Oveho :-)

    OdpovědětVymazat