úterý 6. září 2016

Přečteno Srpen 2016

Zdravíme všechny čtenáře,

je tu září a s ním tu máme opět naši rubriku přečteno, nyní za měsíc srpen.

Celkově jsme přečetli 5 knih z toho P. přečetla jen jednu knihu, protože tento měsíc byl moc pracovní a na knihy nezbývalo tolik času kolik by si přála,  a M. přečetl 4.

Pojďme se mrknout o jaké knihy se jednalo.

Přečtené knihy P.:

John Green a David Levithan - Will Grayson, Will Grayson

Bavil mě Will od Davida Levithana, Greenovského jsem hned poznala, kniha byla do poloviny peckovní, konec mě nebavil a když člověk ví jak to asi skončí, ještě když se to kolem jedné věci točí pořád dokola, tak se nudí a je to jen průměrná kniha. Skvělý nápad a rozjezd, ale ve výsledku kniha nic moc.

3/5 ***







Přečtené knihy M.:

Jussi Adler - Olsen

Žena v kleci - opravdu úžasná detektivka, u které jsem se bavil od začátku až do konce. Výborný námět a skvělé provedení. Zpočátku seznámení s vyšetřovacím týmem z oddělení Q a postupné prokousávání přítomnosti a minulosti. Už teď se těším na další části této série.

5/5 *****





Angela Marsons - Němý křik

Němý křik - kniha kterou si každý musí přečíst, bestseller, mohutné reklamní kampaně a potom ejhle. Knihu jsem si koupil z důvodu, že to měla být jedna z nejlepších detektivek roku a kvůli všeobecnému zájmu o tuto knihu a nesčetným doporučením si knihu přečíst. Bohužel jsem byl už poněkolikáté zklamán nálepkou bestseller. Chápu, že kniha může bavil, ale mě osobně nebavila a na další díly se už určitě nevrhnu, i když nikdy neříkej nikdy.

3/5 ***




Stephen Williams - Dívka, která si říkala Tuesday

Dívka, která si říkala tuesday - kniha která mě opravdu zaujala, i když jsem o ni četl několik negativních recenzí, které mě od knihy dlouho odrazovali a pořád jsem čtení posouval, nakonec jsem se do ní pustil a možná právě proto, že jsem od knihy moc neočekával mě tolik překvapila. Opravdu úžasný příběh, který se odehrává v metru v Londýně. Kniha má velice rychlý děj, krátké kapitoly které letí jedna za druhou.

5/5 *****




Anders de la Motte - Game

Game - další kniha, která mě ležela už velice dlouhou dobu v knihovně a čekal jsem, až si koupím další díly této série. Nakonec jsem se rozhodl, že kupování počká a knihu si přečtu hned. Zpočátku mě kniha velice zaujala, jak myšlenkou, tak i stylem psaní. Velice rychle čtenáře pohltí a nechce ho pustit, bohužel někde v polovině knihy přišel zádrhel a kniha se začala točit po spirále k nudnějším částem, kdy v podstatě nešlo o nic, podle mě měli tyto kapitoly knihu pouze rozšířit.Kniha má samozřejmě otevřený konec na který navazují další 2 knihy.

3/5 ***

2 komentáře:

  1. Super výběr, sama jsem četla Ženu v kleci (naprosto boží a nejlepší, díky tomu jsem si Adlera-Olsena zamilovala a je to pro mě úplně srdeční autor) a Němý křik (který měl spoustu much a mně přesto nějakým zvláštním způsobem sedl a bavil mě a na další díly se těším) :) Mějte se krásně a ať se dobře čte i v září :)

    OdpovědětVymazat
  2. Samé pěkné kousky :) Já četla Ženu v kleci a byla jsem tak nadšená, že jsem si okamžitě musela dokoupit všechny díly a co nejdříve se chystám v sérii pokračovat, doma na mě taky čeká Dívka, která si říkala Tuesday, kterou mám už od jejího vydání a pořád jsem se k ní nedostala, tak snad už :) Chystám se ale i na Němý křik, tak jsem zvědavá.
    Ať se září vydaří a Péťa má víc času na čtení :)

    OdpovědětVymazat