úterý 26. července 2016

Úlovky z knihovny 1

Zdravím,
po dlouhé době jsem zavítala do knihovny a vybrala si tam několik knih, o které se s vámi podělím. 


Will Grayson, Will Grayson - J. Green, D. Levithan 
Chicago je dost velké město a dva středoškoláky z jeho opačných konců může dohromady svést leda náhoda. A aby se navíc ti dva jmenovali úplně stejně, totiž Will Grayson, musí ta náhoda být hodně veliká. Jenže opravdový spád věci naberou teprve tehdy, když se do všeho vloží ještě někdo třetí – kamarád jednoho z Willů zvaný Drobek, tornádo v lidské podobě. Drobek je střední útočník školního týmu amerického fotbalu, autor, skladatel, producent, režisér a hlavní hvězda nejlepšího muzikálu všech dob, a především věčně zamilovaný gay. A když ten se do něčeho pustí, můžete si být jistí, že při zdi se držet nebude… Oba Willy čeká řada příjemných i méně příjemných překvapení a postupně si budou muset znovu přebrat všechno, co si mysleli o sobě, o lásce i o přátelství.


Když jsem knihu v knihovně viděla, nemohla jsem se udržet a půjčila si jí, i přesto, že jsem si jí chtěla koupit, no nevadí, tak si pořídím jinou, chtěnou knížku. Na knížku jsem byla tak zvědavá, že jsem jí hned začala číst a stále jí i čtu. 


Ptáčník - Mo Hayder  Detektiv Jack Caffery umí nahnat hrůzu i nejprotřelejším kriminálníkům, ale tentokrát už od začátku tuší, že ho čeká procházka peklem. Když je na opuštěném předměstí Londýna nalezeno pět mrtvol bestiálně znetvořených a sexuálně zneužitých žen, zavládne mezi přivolanými policisty zděšení. 

Od autorky jsem kdysi zkoušela Ostrov Sviní, který mě nezaujala zhruba po 80. stránce jsem knihu odložila, ale tohle je série s detektivem Jackem Cafferym, na kterou jsem slyšela jsem chválu, má to být velmi děsivé, mrazivé čtení, tak uvidíme.




Označená - Kristin Cast, Phyllis C. Cast   Šestnáctiletá Zoey Redbirdová se hádá s rodiči, právě se rozešla s přítelem a poslední, co jí ještě schází, je začít se měnit v upíra. Jenže právě to se stalo a Zoey musí přestoupit na speciální školu pro upíří mláďata. Všechno ale není tak zlé, jak to na první pohled vypadá upíří dorost přijme novou spolužačku mezi sebe, hodiny nejsou zdaleka tak nudné jako na normální...
Škola noci, internátní ústav pro upíří mláďata, se navíc ukáže jako fantastické místo. Hodiny jsou tady daleko zábavnější, noví kamarádi svoje přátelství jen nepředstírají a s proměnou přicházejí i báječné magické schopnosti. Zoey ale brzy poznává, že být vyvolenou bohyně noci a učednicí velekněžky není zas až taková výhra. Brzy se ocitá ve vleku hrůzných událostí, které mohou vyústit ve válku upírů s lidmi. Válku, v níž na straně upírů budou stát nečisté síly ze starých indiánských legend… a jedině Zoey se jim může postavit.

Co napsat - 1. díl Škola noci - vy všichni jste četli, já ne... Tak chci vědět, oč jde :-)



Nejsem jako vy - Jodi Picoult   Jacob Hunt je jen zdánlivě obyčejný teenager – exceluje v matematice, má hodně černý smysl pro humor a nenávidí nepořádek. To, co má navíc, je Aspergerův syndrom, formu autistické poruchy. Je neprodyšně uzavřený ve svém vlastní světě. Snaží se být jako všichni ostatní, ale netuší, jak by to měl udělat. Jednoho dne je za podivných okolností zavražděna jeho lektorka Jess a chlapec s uhýbavým pohledem je rázem prvním podezřelým. Byl by schopen vraždy? Kdo se k němu dokáže dostat natolik blízko, aby poznal pravdu?

Jodi Picoult mám ráda, četla jsem již několik knih, tuhle ne, tak jsem si jí půjčila, píše velmi čtivě a její knihy jsou promyšlené.


To je, vše, chtěla bych to proložit nějakými knihami, které mám v knihovně, a nečíst jen tyhle půjčené, ale na všechny z nich jsem zvědavá.

Hezké léto.

P.


5 komentářů:

  1. Will Grayson, Will Grayson byla úžasná kniha, stejně jako všechny ostatní od Greena :3 Doufám, že se ti bude také líbit :)
    První díl Školy noci na mě v knihovničce také čeká už nějakou tu dobu, tak už bych se do ni měla pustit.. :D
    Přeju ti krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska jsem normálně šla do knihovny a nic jsem si nevybrala! :O Co se to se mnou děje? :P :D

    OdpovědětVymazat
  3. Na tvůj názor na Mo Hayder jsem moc zvědavá, sama už ji chci dlouho zkusit :)
    Měj se krásně a užij si všechny knížky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem zvědavá na Willa :) Všude čtu na knihu chválu a blížím se k ní pomalu ale jistě taky :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  5. Školu noci jsem četla, když vycházela, ale ke konci mě to přestalo bavit a vlastně ani nevím, jak to skončilo. Už toho bylo moc.. A na Jodi Picoult se také chystám, čtu na ni samé kladné reakce. Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat