čtvrtek 7. července 2016

Přečteno: Červen 2016

Zdravíme všechny čtenáře, krásný večer,

máme již skoro polovinu července a tak je na čase, udělat přečteno, za předešlý měsíc a to měsíc červen. 
V červnu jsme dohromady přečetli 7 knih, z toho však M. jen jednu. Důvodem je právě čtená a rozečtená kniha : Já poutník, která je celkem obsáhlá, tak prostě dá více času. ;)

Máme také novinku a to, že jsme si i založili Facebook, takže pokud by jste chtěli být s námi i tam, stačí dát like

Teď se již vrhneme na přečtené knihy,
přejeme slunečné dny :-)




Přečtené knihy: P.


Dítě číslo 44 - Tom Rob Smith (P.)

Jako první, jsem dočítala knížku Dítě č. 44, která se odehrává ve Stalinském Rusku. Byla to velmi zajímavá knížka. já osobně jsem ještě žádnou podobnou nečetla, proto se mi opravdu hodně líbila. Je dobře vědět, jak to v minulosti někdy chodilo, probíhalo, zkrátka jaká minulost byla někdy krutá. Neměli to lehké naši předci. Byl to i  zajímavý detektivní příběh. Knihu rozhodně doporučuji. 5/5 *****

Vypravěčka - Jodi Picoult (P.)

Historická nálada mi zůstala, ovšem zde šlo o dost tragičtější příběh jedné staré paní, která ho v knize vyprávěla. Abych neuváděla nějaké spoilery, které by vás odradily, protože bych vám knížku opravdu vřele doporučila, řeknu jen, že se týká druhé světové války. Je to napínavý a čtivý příběh s trochou té romantiky. Knížku jsem doslova hltala a moc se mi líbila. 

5/5 ***** 


Kečupová mračna - A. Pitcher (P.)

Dále jsem si vzala knížku, od které jsem nic neočekávala, předpokládala jsem pouze, že si odpočinu. Také že ano. Odpočinula jsem si, přemýšlet jsem dvakrát nemusela a knížku jsem přečetla za jeden den. Ovšem tahle knížku mě dvakrát nezaujala, bylo to spíše pro mladší čtenáře, než jsem já ;) Oddechové, ale ne dvakrát zajímavé čtení. Knížku doporučuji čtenářům do 16 ti let. Mě ve 20 ti letech dvakrát nezaujala a dvakrát bych jí nečetla. Šlo o dobrý námět, kdy Zoe psala dopisy na smrt odsouzenému vrahovi, ale mě tohle pubertální podání moc nezaujalo. 

3/5 *** 


Temné šílenství - W. Dorn (P.)

U této knížky jsem měla opět výbornou ruku, jako u prvních dvou knih. Zpravila jsem si chuť po Kečupových mračnech. Thriller, napínavý, s kapkou té romantiky, a příběhu z běžného života. U této knížky jsem měla husí kůži a napnuté vědomí po celou dobu čtení. Výborně napsané a W. Dorn touto knížkou u mě zabodoval. Doporučuji. 

5/5 ***** 

Hledání Aljašky - John Green (P.)

Další young adult knížka tento měsíc, ale musím říct, že tento příběh o Aljašce a jejich přátelích mi sedl daleko lépe, líbil se mi a čtení jsem si užívala. Od Greena jsem již nějakou tu knihu přečetla, ale musím říct, že tahle byla zatím pro mě nejlepší. Kapičku mi tam ještě něco chybělo, možná to bylo jen mým velkým očekáváním, a dobrými recenzemi, které jsem četla, proto jen 4/5... Knížku však doporučuji, bavila mě.

4/5 ****


Bába motyka - Marko Hautala (P.)

Ne, ne a ne. Na tohle jsem se tak strašně moc těšila a čekala úplně něco jiného, že za mě to je prostě slabý thriller, ale ano, číst se dá. Mojí recenzi na knihu si můžete přečíst zde

3/5 ***







Přečtená kniha: M.
Farma - Tom Rob Smith 

Já jsem za červen přečetl jen jednu jedinou knihu a to Farmu. Na knihu jsem byl velice zvědavý, těšil jsem se, že si konečně přečtu pořádný bestseller, jak všude bylo psáno a opěvováno. Kniha, která byla na vrcholu prodávanosti a čtenosti. Mně moc neoslovila. Mojí recenzi si můžete přečíst zde. Byl to velice propletený příběh, kterému chyběly grády a konec mě hodně zklamal. Knížku nemohu doporučit. Čekal jsem víc.

3/5 ***





A to je za červen vše. 
Těšte se na červenec.
Vaši Knižníci Vo, 

6 komentářů:

  1. Super výběr knih, hrozně se mi líbí, že máme dost podobný vkus, tak u vás můžu čerpat inspiraci :) Sama se chystám na Dítě, Vypravěčku a Dorna a musím se přiznat, že i přes povětšinou negativní recenze mě furt láká ta Bába. No, uvidím.
    Můj názor na Farmu už jste asi viděli. Mně se kniha líbila, ale je pravda, že existují lepší psychologické thrillery a to o dost. Závěr mě zklamal pouze svou uspěchaností než celkovým rozuzlením.
    Tak ať se v červenci daří (nejen knižně), mějte se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná bilance. Přeji úspěšné prokousávání Poutníkem, četla ho mamka, takže vím, že je to pořádná bichlička :) Sama se chystám na Vypravěčku a Temné šílenství, zvláště ten Dorn mě láká moc, už ho mám dokonce doma. Dítě číslo 44 jsem v červnu také četla a bylo to super, ale přeci jen bylo na knížce něco, co mi úplně nesedlo a já to pořád nedokážu dobře pojmenovat. Jsem ale ráda, že se líbila :) Krásný červenec přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poutník právě dočtený, již brzy se zda objeví recenze na tuto nejúžasnější knihu co jsem kdy četl :)

      Vymazat
  3. Na Farmu si brousím zuby. Zatím na ní čtu docela rozporuplné reakce.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem ráda, že na tu Farmu nemám takový názor jen já. Četla se mi skvělě, opravdu jo. Ten styl jakým to bylo napsaný mě dostal. Ale to finále? Velké zklamání. :/
    Již brzy taky budu psát recenzi a snad zítra ji uvedu na blogu, tak se když tak můžeš podívat, Katy :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přečetli jste toho docela dost :) Z těchto knih jsem četla akorát Aljašku, ale určitě mám v plánu Kečupová mračna.

    OdpovědětVymazat