středa 22. června 2016

Přečteno: Květen 2016

A je tu naše první přečteno, a to za měsíc květen,trošinku opožděné, že ?  Tento měsíc nebyl z pracovních důvodů a důvodů dovolené nic moc...

P - celkem 2 knihy
M - celkem 3 knihy

dohromady tedy 5 knih a my se na to hned vrhneme








Pýthiiny rady - Erik Axl Sound (M.)

Třetí díl trilogie ''Slabost Victorie Bergmanové''. Tento díl se mi zdál celkem popotahovaný, ale i přesto jsem rád, že jsem si přečetl všechny tři díly. Děj a myšlenka byli zajímavé, ještě jsem nic podobného nečetl a pokud máte rádi trochu toho psychického vypětí, mohu vřele doporučit. Zároveň třetí díl je určitě nejlepší z celé série, nejen proto, že je to rozuzlení všeho co se odehrálo v předešlých dílech.
4/5








Dívka ve vlaku - Paula Hawkins (M.)

Zajímavý thriller, zajímavá myšlenka a přesto jsem čekal víc. Nejprodávanější kniha několika měsíců napříč mnoha knihkupectví. Několik desítek stran, které se točily kolem závislosti hlavní hrdinky na alkoholu byly téměř zbytečné. Knihu jsem nicméně přečetl za 3 dny a celkově jsem se pobavil.
3/5






Nemesis - Jo Nesbo (M.)


Další kniha od Jo Nesba, která mi přišla pod ruku. Tuto sérii o HH jsem se rozhodl číst postupně i když mě některé tituly lákají ke čtení více než jiné. Kniha se mi velice líbila díky jejímu propletení. Až skoro do konce člověk nevěděl kdo může být vrah ani jednoho ze dvou případů co se v knize řeší. V jedné vraždě je podezřelý i hlavní hrdina Harry Hole. Dále se v knize dozvíme i něco k historii romských kočovníků - jako v každé knize i zde je to poučné. Knihu určitě doporučuji a já se těším na další knihu od Nesba.
5/5





Bez naděje - Colleen Hooverová (P.)

Tato knížka skrývá nespočet témat, láska, dospívání, znásilnění, adopce... Je plná emocí a ani mě nenechala chladnou. Byl to zajímavý čtenářský prožitek, kdy jsem se plně vcítila do Sky a sdílela s ní její starosti i všední radosti. Mohu doporučit pokud máte rádi romantiku a YA.

Příjemná oddechovka
5/5






Bez šance -  N. Shusterman (P.)

Tak tohle byl pro mě oříšek. Já, která jsem vždy zavrhovala scifi jsem se do něj pustila a rozhodně nelituji. Kniha o právu na život, o přátelství, lásce a šanci, kterou zkrátka někdo dostane a někdo ne. Trošku mě to připomínalo minulý režim, kdo neposlouchal, byl odsouzen ať k vězení či smrti. zde jsou dospívající odsouzeni k takzvanému ''rozpojení'', kdy je ''roztrhají na kusy'' a ty kusy rozdají dál. Bylo to napínavé počtení, od této chvíle mám ráda scifi. Nelituji a doporučuji.
5/5





A to je vše

Mějte se krásně

Knižníci Vo

obrázky použité z www.databazeknih.cz

4 komentáře:

  1. Krásná čtenářská bilance :) Těším se na červnové přečteno :) Mějte se pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za komentář, těšit se můžeš my se těšíme na tvou další návštěvu, Knižníci Vo

      Vymazat
  2. Krásné číslo a opravdu zajímavé tituly :) Určitě se mrknu po knize Bez šance :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni a dej vědět, jak se líbila :) Podle mě je fakt super :) P.

      Vymazat